fredag 16 november 2007

Le Pré Cadet

Äntligen dags att prova Tête de veau. Restaurang Le Pré Cadet som ligger i 9:e arr Paris fick äran att bli platsen för premiären. Bokade bord eftersom antalet platser är begränsat. Det visade sig vara en ganska liten restaurang med ett 20-platser.

Tête de veau serveras här som huvudrätt varför förrätt var överflödigt. In kom ett mycket varmt fat med hjärna, kind, tunga och ett öra följt av två såser, ravigote och gribiche. På en inrådan från Bernard hade jag redan bestämt mig för att dricka ett Rhônevin. Normalt så är en pichet att föredra men denna gång fick det bli en Crozes-Hermitage Cuvée Louis Belle från 2004.
Hela anrättningen smakade utmärkt speciellt hjärna och tunga, vissa delar av kinden var dock kanske lite väl feta för att vara i min smak. Som dessert beställde jag in Ile flottante som tyvärr snarare visade sig vara iceberg flottante. Trots denna miss så får restaurangen klart godkänt då det var kalvhuvudet som var målet för kvällens utflykt.

Övrigt att berätta om besöket kan väl vara att det enbart var män som tog sig an kalvhuvudet denna kväll, kvinnorna höll sig till lättare rätter. På toaletten hängde 2008 års kalender för Paris brandkår vilket alltid känns tryggt och borgar för att restaurangen satsar på att fortsätta sin verksamhet även framöver. Lokalen fungerar även som galleri för lokala konstnärer vilket är ganska trevligt.



Inga kommentarer: